Fejlesztik a Szajol és Debrecen közötti vasútvonalat

Mintegy 78 milliárd forint uniós forrásból valósul meg a Szajol és Debrecen közötti észak-alföldi vasútvonal fejlesztése.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az EU által társfinanszírozott projekt egészen pontosan a Püspökladány-Ebes szakasz felújítását érinti. "Az EU finanszírozást nyújt ahhoz, hogy a páneurópai közlekedési hálózat részeként Magyarország korszerűbb vasúti hálózattal rendelkezzen. Az EU-nak köszönhetően a vonalat igénybe vevő térségbeli lakosok rövidebb menetidőkkel, nagyobb biztonságban és kényelemben utazhatnak" - közölte Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.

 

Fejlesztik a Szajol és Debrecen közötti vasútvonalat

Mintegy 78 milliárd forint uniós forrásból valósul meg a Szajol és Debrecen közötti észak-alföldi vasútvonal fejlesztése

 

Hozzátette, a projekt a térségben előmozdítja a tiszta közlekedést, a lakosok így a jobb levegőminőség előnyeit is élvezhetik majd. A projekt várhatóan 2020-ban fejeződik be. A vonalszakasz a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) Rajna-Duna folyosójának részét képezi.

 

MTI/T.D.