Felminősítették a Határ úti ipari parkot

Hat plusz kétmilliárd forint forrásra pályázhatnak idén a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében a magántulajdonban lévő ipari parkok - közölte Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára a debreceni, Határ úti ipari parkban, amely elnyerte a Tudományos és technológiai park címet.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára beszélt a várost érintő logisztikai fejlesztésekről: rövidesen megvalósul a debreceni repülőtér autópálya-összeköttetésének megteremtése, 2018-ra létrejön a gyorsforgalmi közúti összeköttetés Erdéllyel, illetve a Debrecent is érintő észak-dél közúti korridor.


\"\"


Építkezés 2016. február 5-én a debreceni Határ úton lévő Regionális és Innovációs Ipari Parkban, amely elnyerte a Tudományos és technológiai park címet. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Barcsa Lajos, Debrecen gazdasági alpolgármestere kijelentette: a város mindenben támogatja az ipari parkok fejlesztését, a Debreceni Egyetem pedig biztosítja azt a magasan képzett helyi munkaerőt, amelyre alapozva tovább fejlődhet a debreceni Tudományos és technológiai ipari park. Csukás Endre, a tulajdonos Xanga cégcsoport igazgatója emlékeztetett arra, hogy csaknem húsz éve kezdték meg az ipari park kialakítását egy 40 hektáros területen, ma 120 hektáron 45 vállalkozás működik, több mint ötezer alkalmazottal. Herdon István, a cégcsoport vezérigazgatója megjegyezte: az új Tudományos technológiai ipari parkba beletartozik a helyi nemzetközi repülőtéren elkészült trimodális - közúti-vasúti-légi - logisztikai központ, és az ugyancsak a repülőtéren lévő innovációs inkubátorház is. Mórucz Norbert, az ipari parkok egyesületének elnöke elmondta: a debrecenivel együtt jelenleg hat tudományos és technológiai ipari park van az országban ez a szám néhány héten belül kettővel nő, a harmadik negyedévre pedig várhatóan eléri a húszat.


MTI / MCOnet