Felújítják a debreceni 1-es villamost

Pályafelújítást végez az 1-es villamos vonalán a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. július 25. és augusztus 14. között, a rekonstrukció ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani, az érintett szakaszon pótlóbuszok közlekednek majd.

A négy leginkább elhasználódott szakaszt újítják fel,  a Péterfia utcát, a Bem teret, a Simonyi út és a Nagyerdei körút kereszteződését, valamint a Nagyerdei körutat. A Bem téren és a Simonyi út-Nagyerdei körút kereszteződésében kicserélik a kitérőt és kiépítik a váltó fűtéséhez szükséges hálózatot, valamint a kitérőkhöz csatlakozó szakaszokon új sínt fektetnek le. A Péterfia utcán, a Nagyerdei körúton, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és a Simonyi út közötti szakaszon síncsere lesz, a Simonyi út-Nagyerdei körút kereszteződésében pedig nagyobb teherbírásúra építik át a pályaburkolatot. 

 

\"\"

 

A beruházást a DKV Zrt. saját forrásból, 135 millió forintból valósítja meg. A rekonstrukció után az érintett szakaszokon várhatóan a jelenleginél gyorsabban közlekedhetnek majd a villamosok. A felújítás ideje alatt nem közlekedik az 1-es villamos. A Nagyállomás és a Hunyadi János utca között a 2-es villamost vehetik igénybe az utasok, a Hunyadi János utca és a Nagyerdő között pótlóbuszok járnak majd. Több helyen is forgalomkorlátozásra kell számítani, például részlegesen lezárják a Simonyi út-Nagyerdei körút kereszteződését, ott egyik irányból sem lehet majd áthajtani a villamospályán.

 

 

/T.D.