Gálával búcsúzott a junior műkorcsolya-, és jégtánc-világbajnokság

Látványos gálaelőadással zárult a debreceni Főnix-csarnokban a junior műkorcsolya-, és jégtánc-világbajnokság március 20-án.

A nők versenyében a legutóbbi felnőtt Európa-bajnokságon a 11. helyet megszerzett Tóth Ivett utolsóként lépett jégre. A 17 éves magyar versenyző pontszáma végül a nyolcadik helyre lett elegendő. A nők versenyében egyébként példátlan sérüléshullám sújtotta az orosz versenyzőket a debreceni világbajnokságon, így végül japán siker született Honda Marin révén. Tóth Ivetta verseny után dicsérte a debreceni közönséget is: \"most fejben is nagyon ott voltam, jól tudtam koncentrálni. Hihetetlenül örülök a pontjaimnak is, idén még ennyire sosem futottam jól, ezt most tényleg sikerült odatenni. Csodálatos volt a közönség is, minden ugrásnál érzékeltem a szeretetüket\".


\"\"


Tóth Ivett a junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon a debreceni Főnix Csarnokban 2016. március 19-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


A férfiak versenyét némi meglepetésre Daniel Samohin nyerte. Az izraeli a rövid programot követően csupán a kilencedik helyen állt, ám szinte hibátlan előadása a győzelmet jelentette neki. A junior vb-k 40 éve íródó történetében még nem fordult elő az, hogy a jégtáncban testvérpár nyerjen, ehhez nagyon közel járt az amerikai Parsons duó, de végül minimális különbséggel a szintén tengerentúli McNamara-Carpenter páros nyakába került az aranyérem.


MTI / MCOnet