Húsz új munkahely Debrecenben

A debreceni Zolend Kft. kétszázmillió forintos, banki hitelből megvalósított beruházással négyezer négyzetméteres új gyártócsarnokot épített, amely húsz új munkahelyet is jelent.

Papp László polgármester szerint a tavalyi év a gazdaságfejlesztés terén az egyik legsikeresebb esztendő volt Debrecenben. A Zolend Kft.-ről elmondta, hogy a járműipar területén olyan márkáknak szállít, mint a Jaguár, a Land Rover, vagy a BMW. Miklóssy Ferenc, a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara elnöke arról beszélt a gyártócsarnok avatáson, hogy kevés Magyarországon a versenyképes, innovatív középvállalat. Ezért különösen jelentős, hogy a magyar tulajdonú, ebbe a kategóriába tartozó Zolend Kft. a megalakulása óta eltelt nyolc évben jelentős exporttal rendelkező vállalkozássá fejlődött.

 

Kétszázmilliós fejlesztés a debreceni Zolend Kft.-nél - Fotó: Derencsényi István

Kétszázmilliós fejlesztés a debreceni Zolend Kft.-nél

 

Zsigmond Endre ügyvezető igazgató elmondta: vállalakozásuk ma már nagyvállalatok beszállítójaként működik a vegyipar, élelmiszeripar, olajipar, autóipar és energetika területén. A cég tevékenysége kiterjes a komplex technológiai, gépészeti rendszerek generál kivitelezésére, egyedi berendezések tervezésére, gyártására, telepítésére, helyszíni szerelésére és karbantartására. Termékeikkel és szolgáltatásaikkal Európa szinte valamennyi országa mellett jelen vannak az Amerikai Egyesült Államokban és Kínában is, Nagy-Britanniában és Németországban pedig telephelyük működik. A 20 új munkahellyel 180-ra emelkedett a vállalat dolgozói száma. 

 

/T.D.