Innováció a debreceni repülőtéren

Átadták a Pharma-Flight kutató-képző központot Debrecenben 2015 decemberében. Az ötmilliárd forint értékű beruházás a világon egyedülálló módon egyesíti az egyetemi szintű pilótaképzés, valamint a laboratóriumi kutatás és gyógyszergyártás funkcióit.

A légi közlekedés robbanásszerű fejlődése egyre több magasan képzett légügyi szakembert igényel. Erre reagál a jövő év elejétől kezdve a Pharma-Flight Kft. és a Debreceni Egyetem együttműködésével itt megkezdődő nemzetközi pilótaképzés, amelyben a Pharma-Flight az egyetem kihelyezett tanszékeként működik.


\"\"


A Debreceni Egyetemmel közös gyógyszerkutatás elősegíti magyar tudományos eredmények megszületését a hatóanyagoknak a hajózó személyzetre gyakorolt hatásainak megismerése területén, későbbiekben a gyártókapacitása pedig lehetővé teszi a pilóták speciális gyógyszerekkel való ellátását. A Pharma-Flight világszínvonalú egészségügyi berendezései és műszerei hozzájárulhatnak majd ahhoz, hogy a közlekedés valamennyi ágazatában hatékonyabban lehessen megállapítani a dolgozók alkalmasságát, és segíthet abban, hogy szükség esetén megfelelő egészségügyi és szakmai rehabilitációt kaphassanak a munkavállalók. A Pharma-Flight innovációs és oktatási tevékenységével olyan egyedi karaktert ad a debreceni repülőtérnek, amellyel a világ legnagyobb repülőterei sem rendelkeznek. Az innovatív Debrecen a tudásra, kutatás-fejlesztésre építő város a repülőtér és a légiközlekedés terén is lehetőségeket nyújt a Pharma-Flightnak köszönhetően, amely tudást és munkahelyeket hoz létre Debrecenben – tette hozzá a polgármester.


debrecen.hu / MCOnet