Innovatív cég üzemavatásán vett részt Szijjártó Péter Debrecenben

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere adta át a Tu-Plast Tubusgyártó Kft. új üzemcsarnokát június végén.

A miniszter rámutatott, hogy a debreceni fejlesztéssel 59 új munkahelyet teremtettek, és eddigi 83 millió tubus helyett immár 200 millió tubust gyártanak majd évente. Az ötmilliárdos debreceni beruházást a magyar kormány 300 millió forinttal támogatta. Szijjártó Péter a Tu-Plast anyavállalatára is utalva is utalva megemlítette, hogy Svájc a hetedik legfontosabb befektető Magyarországon, harmadik éve folyamatosan nőnek a svájci befektetések, ami jelentősen hozzájárul az ország gazdasági teljesítményéhez.

 

 

Innovatív cég üzemavatásán vett részt Szijjártó Péter Debrecenben

 
Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere kiemelte: a csúcstechnológiát alkalmazó Tu-Plast beruházás szervesen illeszkedik Debrecen gazdaságpolitikai koncepciójába, amely az innovatív, magas hozzáadott értéket képviselő fejlesztéseket támogatja. Mark Aegler, a Hoffmann Neopac AG vezérigazgatója kiemelte: az automatizált, világszínvonalú tubusgyártó technológia működtetéséhez magasan képzett, idegen nyelvet beszélő munkatársak kellenek, amelyhez segítséget nyújt majd a helyi magas színvonalú felsőoktatás.


MTI/MCOnet
Fotó: Burger Zsolt / KKM