Izrael tiszteletbeli konzulátusa nyílt meg

Megnyílt Izrael tiszteletbeli konzulátusa Debrecenben, az átadáson példaértékűnek nevezte Izrael és Magyarország kapcsolatát Jószéf Amrani, Izrael állam budapesti nagykövete.

A vezető diplomata méltatta a két ország együttműködését a kultúra, a tudomány, az oktatás és a gazdaság területén, és azt mondta, elhivatottak a kapcsolatok további erősítésében. Fontosnak nevezte, hogy immár Magyarország második legnagyobb városában is jelen lesznek a tiszteletbeli konzulátussal.

 

Megnyílt Izrael tiszteletbeli konzulátusa Debrecenben

A finn és az ukrán után az izraeli a harmadik tiszteletbeli konzulátus Debrecenben

 

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere kiemelte: több mint 300 izraeli diák tanul a Debreceni Egyetemen, és a múlt évben indított Debrecen-Tel-Aviv menetrend szerinti repülőjárattal megháromszorozódott az Izraelből Debrecenbe látogató turisták száma, akiknek adott esetben ugyancsak nagy segítséget jelenthet a most megnyílt tiszteletbeli konzulátus. A finn és az ukrán után az izraeli a harmadik tiszteletbeli konzulátus Debrecenben, számukat a jövőben bővíteni szeretnék, akár diplomáciai negyedet is kialakítanának Debrecenben.

 

MTI/T.D.