Jelentős a német vállalatok érdeklődése

Papp László polgármester a Continental új helyi beruházása kapcsán hangsúlyozta: Debrecen gazdasága iránt jelentős a német vállalatok érdeklődése. Az autóipari vállalat egy új elektronikai összeszerelő üzemet épít a városban 100 millió euróból.

Papp László "a legek beruházásának" nevezte a Continental fejlesztését - mellyel 450 új munkahelyet teremtenek -, egyrészt mert a leghosszabb ideig tartó tárgyalás-sorozat és előkészítő munka előzte meg a döntést, másrészt ez a legnagyobb értékű beruházás az utóbbi években. 2014 és 2018 között, a Continental beruházásával együtt, 23 hazai és külföldi vállalat döntött debreceni beruházás, fejlesztés mellett. Ez azt jelenti, hogy 4 év alatt 200 milliárd forint értékű működőtőke áramlott a debreceni gazdaságba, 4700 új munkahelyet létrehozva - ismertette Papp László.

 

A Continental egy új elektronikai összeszerelő üzemet épít Debrecenben

A Continental egy új elektronikai összeszerelő üzemet épít Debrecenben

 

Stephan Rebhan, A Continental transmission üzletágának vezetője kiemelte: 1871-ben alapított cégük 1991 óta van jelen Magyarországon, s itt szerzett jó tapasztalataik alapján döntöttek az újabb magyarországi beruházás mellett. Debrecenre elsősorban a szakképzett munkaerő megléte, az önkormányzat hozzáállása és hosszútávú gazdasági tervezés miatt esett a választásuk. A menedzser hozzáfűzte, hogy a következő 10 évben várhatóan megduplázzák értékesítésüket a járműipari elektronikai alkatrészekből, szenzorokból és váltómű vezérlő egységekből. A debreceni új, csúcstechnológiai gyárban 2020-ban kezdődik meg a termelés.

 

MTI/T.D.