Jelentős energetikai fejlesztések Debrecenben

Debrecen Megyei Jogú Város önkormányzata folyamatosan fejleszti a város infrastrukturáját, köztük a közvilágítást is.

Barcsa Lajos alpolgármester és Czellér László önkormányzati képviselő nemrég bejelentette:  a város önkormányzata összességében 222 millió forintot költ a közvilágítás fejlesztésére, két nagy programcsomag keretében.

Az alpolgármester adta át a  Kazinczy iskola teljes körű energetikai fejlesztését is. A közelmúltban befejezett beruházás – jelentős európai uniós támogatás mellett – összesen 330 millió forintba került, melyből 41 millió forintot a debreceni önkormányzat saját költségvetéséből biztosított.

 

\"Debreceni

 

Akár évi nyolcmillió forinttal kisebb lehet a rezsiköltsége a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolának

 

 


Emellett a Debreceni Benedek Elek Általános Iskola energetikai korszerűsítésen esett át.Átépítették a  negyvenéves iskola homlokzatát. Az elmúlt években a tető folyamatosan beázott, most azt is kijavították és megkapta a szükséges hőszigetelést. A napelemek pedig jelentősen csökkentik az energiafelhasználást. A most átadott beruházással évente akár nyolcmillió forinttal is csökkenhet a rezsiköltség.  A beruházás száz százalékos európai uniós támogatással 149 millió forintba került. Mivel a tornaterem szintén felújításra szorult, azt is rendbe hozták. Ennek tizenötmillió forintos költségét az önkormányzat állta.Forrás: debrecen.hu

Fotók: Miskolczi János