Kormánybiztos felel majd a debreceni autóipari központ fejlesztéséért

Palkovics Lászlót, innovációs és technológiai minisztert nevezték ki a debreceni autóipari központ, illetve környezete gazdasági, oktatási és kulturális fenntartható fejlődéséért felelős kormánybiztosnak.

A kinevezés 2020. augusztus 31-ig szól. A kormánybiztos koordinálja a debreceni autóipari központ és térsége közlekedési és egyéb infrastruktúrájának, valamint közszolgáltatásainak fejlesztését. Emellett feladata a központ és térsége tudásfejlesztési koncepciójának megalkotásának összefogása és javaslatot tesz az ehhez kapcsolódó szervezeti és tartalmi intézkedésekre, különös tekintettel a Debreceni Egyetem műszaki képzési profiljára, valamint a szakképzés fejlesztésére.

 

Palkovics László kormánybiztosként felel a debreceni autóipari központ fejlesztéséért

Palkovics László kormánybiztosként felel a debreceni autóipari központ fejlesztéséért

 

Koordinálja emellett a debreceni önkormányzat fejlesztési koncepciójának kormányzati támogatását, a debreceni innovációs és tudományos környezet, illetve science park koncepciójának kidolgozását és megvalósítását, valamint a központ gazdasági környezetének fejlesztését elősegítő határon túli, valamint nemzetközi kapcsolatok élénkítését. A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, munkáját nem segíti titkárság, díjazásra, juttatásra nem jogosult.

 

MTI/T.D.