Közgyűlés: Göncz Árpádról nevezhetnek el közterületet Debrecenben

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. novemberében megtartotta rendes ülését, amelyen többek között elhangzott az a javaslat is, mely szerint a nemrégiben elhunyt korábbi köztársasági elnökről, Göncz Árpádról közterületet kellene elnevezni Debrecenben.

Többek között módosította a közgyűlés az önkormányzati tulajdonú bérlakások lakbérének megállapításáról szóló 6/2001. (III. 6.) Kr. rendeletet. A módosítást indokolták az elmúlt hónapok piaci változásai és az a tény, hogy az önkormányzati tulajdonú lakásoknál alkalmazott lakbérek – különösen az úgynevezett régi típusú szociális lakbérek (2001 áprilisa előtti szerződések) esetében – töredékét képezik a valódi piaci bérleti díjaknak. A közgyűlésen szó esett arról a javaslatról is, mely szerint a nemrégiben elhunyt korábbi köztársasági elnökről, Göncz Árpádról közterületet kellene elnevezni Debrecenben. Papp László polgármester jelezte, hogy foglalkozik a javaslattal.

 

\"

 

Papp László polgármester jelezte, hogy foglalkozik a javaslattal, miszerint a nemrégiben elhunyt korábbi köztársasági elnökről, Göncz Árpádról közterületet kellene elnevezni Debrecenben

 
Elfogadásra került az a határozati javaslat is, melyet a jogszabályi változások miatt a jövő évtől átalakuló szociális és gyermekvédelmi intézményi struktúra  tett szükségessé. Ennek értelmében Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye feladatai közül a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás feladatai 2016. január 1. napjával átkerülnek a Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítő és Gyermekjóléti Központjához, mely intézmény Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központja néven működik tovább. A debreceni közgyűlésen szóba került Munkácsy Mihály Golgota című festményének védetté nyilvánítása. Ennek kapcsán a polgármester elmondta, hogy bár Debrecen városának a Déri Múzeumban lévő kép megvásárlásához anyagi forrás nem áll rendelkezésére, nem kívülálló ebben az ügyben. A város abban érdekelt, hogy a Munkácsy-trilógia minden darabja hosszú ideig itt, Debrecenben legyen megtekinthető.

-kt-

Forrás: debrecen.hu