Letették az M35-ös autópálya új szakaszának alapkövét

Az M35-ös autópálya Berettyóújfaluig tartó szakaszának építése 69 milliárd forintba kerül és 2018 végére készül el. A beruházás alapkövét szerdán helyezték el a munkák kezdetének helyszínén.

Az M35-ös új szakasza az első olyan beruházás a megyében, amely kizárólag az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program forrásaiból valósul meg. A beruházás keretében 24 kilométer autópálya létesül Debrecen és Berettyóújfalu között, a repülőtér térségében pedig 5,5 kilométer hosszú új nyomvonalat építenek: a 481. számú főút az M35-ös autópályát köti majd össze a 47-es számú főúttal. Barcsa Lajosm Debrecen alpolgármestere kiemelte, hogy az új autópálya-szakasz a debreceni repülőtér mellett közvetlen összeköttetést biztosít majd a most épülő déli ipari parkba költöző vállalkozásoknak.

 

\"M35

M35-ös új szakasza Debrecen és Berettyóújfalu között épül meg

 

Az ünnepélyes alapkőletételkor Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára mondott beszédet. Megemlítette az M4-es út Berettyóújfalu és az országhatár közötti szakaszának előkészítését is, amely 2018 végére, de legkésőbb 2019 közepére elkészül, valamint az M30-as autópálya Miskolc-Tornyosnémeti-országhatár közötti szakaszának építési munkálatait, amelyeknek elkészültével az M4-M35-M3-M30 autópályák biztosítanak majd közvetlen összeköttetést Nagyvárad és Krakkó között. Jelenlegi európai uniós ciklus végéig csaknem 600 kilométer gyorsforgalmi út épül meg, ezzel 2000 kilométer fölé emelkedik Magyarországon a gyorsforgalmi utak hosszúsága.

 

 

/T.D.