Lombikprogram a Debreceni Egyetemen

Milliárdos beruházással korszerűsítik a lombikprogramot a Debreceni Egyetemen, miután a klinikai központ szerdán visszavette a 2003-ban a Kaáli Intézetnek átadott meddőségi kezeléseket.

A lombikprogram-szolgáltatás változatlan helyen és eszközökkel várja a gyermektelenséggel küzdő párokat. Az Asszisztált Reprodukciós Centrum a klinikai központ komplex meddőség programjába szervesen illeszkedve, az egyetem teljes laboratóriumi, képi diagnosztikai és genomikai hátterét is alkalmazva, a lehető legkorszerűbb kivizsgálási és kezelési lehetőségeket nyújtja.

 

Lombikprogram a Debreceni Egyetemen

A lombikprogram-szolgáltatás változatlan helyen és eszközökkel várja a gyermektelenséggel küzdő párokat

 

Az egyetem javítja a tevékenység infrastrukturális és eszközös feltételet a kormánytól kapott 1,1 milliárd forintból, így a megnövekedett igényeket kitudják szolgálni. Kaáli Géza, a Kaáli-intézményrendszer alapítója közölte, hogy intézetük továbbra is folytatja a működését Debrecenben: "új helyen, vadonatúj műszerekkel és felszereléssel, két meddőségi specialista orvossal és szakszemélyzettel továbbra is lehetőséget biztosítunk azoknak, akik nem az állami ellátást hanem intézetünket szeretnék választani".


MTI/T.D.