Négynapos fesztivállal ünnepel a diákolimpia mozgalom

Négynapos fesztivállal Debrecenben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a diákolimpiai mozgalom, amelynek köszönhetően évente mintegy 270 ezer gyermek rendszeres mozgása biztosított.

Magyarországon a legtöbb fiatal a diákolimpiai mozgalom keretében sportol, emellett a diákolimpiákon dobogósok 10 plusz pontot kapnak a felvételin.  A június 21. és 24. közötti jubileumi négynapos fesztiválon hat sportágban mintegy 1500 diák méri össze a tudását. Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke szerint Debrecenben minden adott ahhoz, hogy méltóképpen ünnepeljék meg a mozgalom jubileumi évfordulóját.

 

Négynapos fesztivállal ünnepel a diákolimpia mozgalom Debrecenben

Az idén 30 éves diákolimpia versenysorozat jubileumát népszerűsítő 3D-s aszfaltrajz Debrecenben

 

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte, hogy a versenyekhez az önkormányzat ingyen biztosítja a helyszíneket, így a diákok többek között a Főnix Csarnokban, az atlétikai stadionban, a sportuszodában és az egyetemi sportcentrumban versenyezhetnek majd, a Debreceni Egyetem pedig a sportolók színvonalas elhelyezésében nyújt segítséget. Az esemény zárásaként, június 24-én, szombaton nagyszabású fesztivált, családi napot rendeznek a Főnix Csarnok előtti parkolóban. 

 

/T.D.