Nyomdaipari fejlesztést adtak át debreceni innovációs parkban

A Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban a Xanga cégcsoport fejlesztésében új gyártó- és logisztikai csarnokkal bővült a Gravic Hungary Kft. nyomdaipari üzeme.

A Gravic cégcsoport magyarországi leányvállalata, a Gravic Hungary Kft. a 2005-ben települt Debrecenbe, majd 2013-ban telepítette be magas színvonalú nyomdaipari termelő technológiáját a Xanga csoport befektetésében. Az ipari címkék nyomtatásában meghatározó piaci szerepet betöltő vállalat debreceni egysége mára már több mint 80 munkavállalót alkalmaz, és nagyrészt exportra termelnek. A 2000 négyzetméteres üzem az 1,3 millió eurós beruházással további 1200 négyzetméterrel bővült, szeptemberben pedig modern termelő technológiát, valamint korszerű raktárrendszert telepítenek majd.

 

Nyomdaipari fejlesztést adtak át debreceni innovációs parkban

Az ipari címkék nyomtatásában meghatározó piaci szerepet betöltő vállalat debreceni egysége nagyrészt exportra termel

 

Az átadáson Vincent Zink, a Gravic Europe vezérigazgatója kijelentette, hogy az idei évhez hasonlóan a vállalat 2018-ban is 12 százalékkal kívánja növelni árbevételét, amelyhez további 10 szakképzett új munkavállaló alkalmazását tervezik. Középtávú célkitűzés a Gravic számára, hogy tovább bővítsék a debreceni üzemet, valamint egy K+F központot létesítsenek annak érdekében, hogy újabb, saját fejlesztésű termékekkel új piaci szegmensekben is meghatározó részesedést szerezzenek.

 

/T.D.