Orbán Viktor miniszterelnök adta át a debreceni stadiont

Hivatalosan is feladatták a több mint 20 ezres befogadóképességű s debreceni Nagyerdei Stadiont. A megnyitót követően  nagyszabású kulturális és sportgálával folytatódott az ünneplés a debreceni Nagyerdőben.

Kósa Lajos beszédében kiemelte, ez a stadion a magyar emberek munkáját dicséri, hiszen magyar tervező, magyar kivitelező, debreceni munkások építették fel Magyarország legmodernebb arénáját. A polgármester beszédének végén megköszönte Bordás Péter tervező, a statikus tervező, Dezső Zsigmond, a projektvezető Sándor László, az építésvezető, Kamuti Géza, Valamint Vígh Tamás, Krecz Tibor és Papp László alpolgármester munkáját. Végezetül köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek is, aki 2009-ben, a BL-csoportkörbe jutás után először tett ígéretet a Nagyerdei Stadion megépítésére.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök adta át a debreceni stadiont

 


A stadion rekonstrukcióját nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű állami beruházássá nyilvánította a kormány, és 12,5 milliárd forintot biztosított a központi költségvetésből. Orbán Viktor miniszterelnök a debreceni Nagyerdei Stadion május 1-i avatásán beszédében kijelentette:  \"Ma ismét közelebb kerültünk egy stadionnal a világ élvonalához\"

 Fotó: Botár Gergely