Papp László lehet Debrecen új polgármestere?

A Fidesz debreceni pártszervezete elé egy jelölt nevét terjesztette elő a helyi elnökség a polgármester-választás kapcsán, mégpedig Papp László alpolgármesterét.

\"Papp
A debeceni Fidesz szervezete megszavazta, hogy Papp Lászlót, Debrecen alpolgármesterét javasolja polgármesterjelöltnek az őszi önkormányzati választásokon. A jelölt úgy nyilatkozott: amennyiben a választók bizalmat szavaznak neki az őszi önkormányzati választáson, akkor az elsődleges célja a város gazdaságának fejlesztése, a munkahelyteremtő beruházások ösztönzése, segítése lesz. Kósa Lajos a DTV-nek úgy fogalmazott, Papp László nagyon jó polgármestere lesz Debrecennek.


Dr. Papp Lászlóról:

1972. október 13. született Csengerben. 1990-ben német nyelvből középfokú nyelvvizsgát tett. 1991-ben érettségizet az Esze Tamás Gimnáziumban Mátészalkán. A Miskolci Egyetemen szerzett jogi diplomát 1996-ban. Nős, két gyermeke van. 1999-ben feleségével közösen önálló ügyvédi irodát hozott létre Debrecenben.

Közéleti munkájával részese annak a fejlődésnek, amely Debrecent jellemezte az elmúlt években. 1998-ban választották meg első alkalommal önkormányzati képviselőnek. A Vénkert, a Csigekert és a Köntöskert érdekeit képviselte a közgyűlésben. Ezen kívül a Fidesz közgyűlési frakcióvezetője, az ügyrendi bizottság elnöke, a tulajdonosi bizottság tagja volt.

A 2010. október 3-i önkormányzati választáson a debreceni 16. számú egyéni választókerület képviselőjévé választották. 2010. október 18-án a vállalkozói vagyonért és városstratégiáért felelős alpolgármester lett.

 

MTI/MCOnet