Regionális depót adtak át a debreceni repülőtéren

A debreceni repülőtér logisztikai bázisán adták át a DPD Hungária csomagszállító cég regionális depóját. A logisztikai bázis fejlesztését 2011-ben kezdték meg, azóta, az összesen 27 ezer négyzetméter alapterületű ipari és logisztikai létesítményekben 12 vállalat mintegy 300 embert foglalkoztat.

 

A tervezett létszámbővítések eredményeként a logisztikai bázison foglalkoztatott munkavállalók száma ez év végére várhatóan eléri az ötszázat - adott tájékoztatást Herdon István a repülőteret működtető Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója. Kiemelte, hogy a debreceni nemzetközi repülőtér interregionális pozíciója további erősödéséhez kiemelt jelentőségű a légikikötő üzleti környezetének fejlesztése, amelyben fontos szerepet kap a logisztikai ipar. 

 

Átadták a DPD regionális depóját a debreceni repülőtéren

A DPD Hungária Kft. Európa második legnagyobb nemzetközi csomagszállítási hálózatának része

 

A Xanga csoport befektetésében, saját forrásból megvalósult logisztikai egység megteremtette annak a lehetőségét, hogy a logisztikai ipar egyik piacvezető képviselője, a DPD a repülőtér közvetlen szomszédságában fejlesztett és üzemeltetett multimodális logisztikai bázison nyissa meg új, korszerű technikával felszerelt regionális depóját - jegyezte meg az elnök-vezérigazgató. A DPD Hungária Kft. Európa második legnagyobb nemzetközi csomagszállítási hálózatának része. A debreceni depó minden igényt kielégítő, korszerű logisztikai létesítmény. Az odaérkező csomagok belföldi szállítás esetén már a következő munkanapon a címzetthez kerülnek. 

 

MTI/T.D.