Segítik és támogatják a debreceni tejágazatot

Mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a május 26-án tartott sajtótájékoztatón, Debrecenben. Mától 15 milliárd forint forrásra pályázhatnak a vállalkozások.

Idén 63 milliárd forint támogatást fordít a kormány a magyar tejágazatra, ezt az összeget emelték meg 15 milliárd forinttal. A tavaly bevezetett nagyvállalati beruházási támogatás rendkívül sikeres volt, 14 hazai cég kapott összesen 3 milliárd forint támogatást, amelynek eredménye 9 milliárd forintnyi fejlesztés és 500 új munkahely lett. Az Alföldi Tej Kft. 748 millió forint támogatási keretösszegéből 27 új munkahelyet hoznak létre, 260 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosítanak az nbt keretében.

 

\"Támogatói

 Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter támogatói okiratot ad át Mélykuti Tibornak, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatójának

 

Papp László, Debrecen polgármestere köszönetett mondott, amiért a kormányzat támogatja a debreceni tejágazatot. Hangsúlyozta, hogy támogatni kell a nagyvállalatokat is, mivel ezekben a cégekben van a tudás és a megfelelő tőkeerő. Ennek felismerése nemzetgazdasági szempontból lényeges. Debrecen 2014-hez képest 2015-ben 16,5 százalékkal növelte a bevételeit, ami azt is mutatja, hogy a debreceni gazdaság jól működik.

 

 

/T.D.