Szakképzési együttműködés a TEVA-val

A Teva Gyógyszergyár Zrt. és a debreceni vegyipari szakgimnázium szakképzési együttműködési megállapodást kötött, a programban szeptembertől 30 tanuló vesz részt.

A Teva Debrecen legynagyobb munkáltatója, több mint 1800 dolgozót foglalkoztat, így hosszú távon biztosítani kell a magasan képzett szakemberek pótlását. A cég belső munkacsoportot hozott létre a a program irányítására, és a képzés befejezését követően szeretnék, ha minél több tehetséges fiatal náluk helyezkedne majd el. a szeptemberben kezdődő új tanévben a vegyipari szakgimnázium 30 tanulója vesz részt a programban, a vegyésztechnikusnak készülő 13. évfolyamos diákok egy éven keresztül heti öt órában szakmai gyakorlatukat a gyógyszergyárban töltik.

 

A Teva Gyógyszergyár Zrt. és a debreceni vegyipari szakgimnázium szakképzési együttműködési megállapodást kötött

A Teva Gyógyszergyár Zrt. és a debreceni vegyipari szakgimnázium szakképzési együttműködési megállapodást kötött

 

A diákok a gyakorlati idő alatt megismerkednek az ipari gyógyszergyártás alapjaival, egyben megszerezhetik a későbbi munkájukhoz elengedhetetlen tudást, tapasztalatot is. A program hasznát nem csak a kiválasztott 30 tanuló élvezi majd, hiszen az együttműködésnek köszönhetően a szakgimnázium pedagógusai is új elméleti és gyakorlati információkhoz jutnak, amit aztán átadhatnak a többi diáknak.

 

/T.D.