Terrorkészültség a debreceni repülőtéren

A március 22-i, keddi brüsszeli robbantásos merényletek miatt II-es fokozatú terrorkészültéget vezettek be hazánkban - magasabb lett a készültség a debreceni nemzetközi repülőtéren is.

Magyarország nemzetközi repülőterein és a fővárosi metróállomásokon járőrözésre kell számítanunk - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a brüsszeli események hazai hatását. A légibázis közleménye szerint az utasok átvizsgálása hosszabb időt vehet igénybe, ezért kérik az utazókat, hogy két-három órával járatuk indulása előtt  érkezzenek a repülőtérre, poggyászaikat pedig ne hagyják őrizetlenül. Az intézkedésekre a repülőtér utasainak és dolgozóinak biztonsága érdekében van szükség.


\"\"


Gépfegyveres rendőrök ellenőrzik a járműveket a debreceni nemzetközi repülőtérhez vezető úton 2016. március 23-án. A brüsszeli események miatt még magasabb lett a készültségi fokozat a debreceni nemzetközi repülőtéren. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


A Wizz Air légitársaságtól kapott értesülések szerint a légitársaság járatai továbbra is menetrend szerint közlekednek az összes úti cél irányában - szól a közlemény, egyúttal a repülőtér dolgozói együttérzésüket fejezik ki a brüsszeli áldozatoknak, családtagjaiknak és a brüsszeli repülőtér dolgozóinak.


MTI /MCOnet