Testvérvárosi szerződést kötött Debrecen és Brno

A dél-morvaországi Brno (Brünn) városával kötött testvérvárosi szerződést Debrecen, a két város polgármestere, Papp László és Petr Vokrál Brünnben írták alá a dokumentumot Pető Tibor prágai magyar és Juraj Chmiel budapesti cseh nagykövet jelenlétében.

A megállapodás keretében a két város szorosabbra fűzi hivatalos, társadalmi kapcsolataikat, és új együttműködést alakítanak ki, elsősorban a gazdaság, a kutatás, a tudomány, a kultúra, a művelődés, a sport és a turisztikai terén. "Magyarország és Csehország második legnagyobb városairól van szó. Országaink egyaránt tagjai a Visegrádi csoportnak, így városaink szorosabb együttműködésének politikai dimenziói is vannak, tovább erősíti nemzetközi kapcsolatainkat" - mondta Papp László.

 

Testvérvárosi szerződést kötött Debrecen és Brno

 Papp László és Petr Vokrál Brünnben írták alá a testvérvárosi szerződést

 

Petr Vokrál így fogalmazott: "Tudomány, kutatás, innováció - ez az alapja és ez lehetne a mottója jövőbeni együttműködésünknek. Mindkét város jelentős gazdasági és kulturális potenciállal rendelkezik, fejlesztési stratégiánk sok mindenben egybevág, és van mit tanulnunk egymástól". A testvérvárosi szerződés aláírásakor együttmáködési megállapodást kötött a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara, valamint a Brünni Regionális Gazdasági Kamara is.

 

/T.D.