Több mint 50 program a Debreceni Virágkarneválon

Augusztus 12-től több mint ötven program várja az érdeklődőket az ország egyik leghíresebb fesztiválja, a Debreceni Virágkarnevál. A tíznapos programsorozat tavaly ünnepelte 50. évfordulóját, az elmúlt fél évszázad során több mint 100 millió virágot használtak fel.

A karnevál immár az országhatáron is túlmutat, Európa egyik legismertebb ünnepévé nőtte ki magát. Többek között megnyerte az  Európai Fesztiválok Szövetsége által meghirdetett „Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért” minősítést, így idén is nagy érdeklődésre számítanak az augusztus 15-19. közötti Fények Éjszakája programra is, mely során a város ikonikus épületei "életre kelnek".

 

Több mint 50 program várja az érdeklődőket a Debreceni Virágkarneválon

Több mint 50 program várja az érdeklődőket a Debreceni Virágkarneválon

 

A programok állandó helyszínei közé tartozik a Nagyerdei Stadion, a Békás-tó és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad, a szervezők célja, hogy minél több korosztályt megszólítsanak. A gyermekes családokat várja a Galiba Gyermekfesztivál, keretében idén először egy húsz méteres sárkányt mintázó virágkocsi is lesz. A Karneváléj hazánk legnagyobb arénashowja, melyre táncosok, előadók, lovasok, gólyalábasok, artisták és illuzinosták érkeznek. 

 

/T.D.