Több mint kétezer új munkahely

Papp László, Debrece polgármestere közölte, hogy az idén 75 milliárd forint működőtőke érkezett a városba, amelynek köszönhetően 2100 új munkahely jött létre.

Az Új Főnix-terv program eddigi eredményeit ismertetve elmondta, hogy 2022-ig a legnagyobb fejlesztések valósulnak meg a városban, amelyek minden ágazatra kiterjednek, összesen 200 milliárd forint európai uniós és hazai központi költségvetési forrásból. Közölte, hogy megkezdődhet a déli ipari övezet kialakítása is, a kormány 4,5 milliárd forint forrást biztosít az infrastrukturális fejlesztésre.

 

Új Főnix-terv program

 

Folytatódik a repülőtér korszerűsítése is, illetve jövőre megkezdődhet a főpályaudvar 21 milliárd forintos beruházásának kivitelezése. Papp László megjegyezte, hogy az M35-ös autópálya debreceni déli elkerülő szakaszának munkálatai jelenleg is tartanak, a gyorsforgalmi úttal lesz elérhető a helyi repülőtér és az épülő déli ipari övezet is. Az Új Főnix-terv keretében eddig négy bölcsőde, nyolc óvoda és két iskola felújítása történt meg, jövőre 11 orvosi rendelőt újítanak fel, új családsegítő központot építenek, illetve megújul a Csokonai Színház is.

 

/T.D.