Turisztikai információs pont nyílt Debrecenben

A Főnix Rendezvényszervező Kft. keretében hozták létre az első VisitDebrecen turisztikai információs pontot a minőségi turizmus fejlesztése érdekében. Az önkormányzat idei költségvetésében külön forrást biztosított a megvalósításra.

 

 

Tavaly 386 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, ez 10 százalékos növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képet. Az idei első fél évben 9 százalékos növekedés volt a vendégéjszakák számában, így elmondható, hogy Debrecen turizmusa dinamikusan fejlődik a fejlesztéseknek és infrastrukturális beruházásoknak köszönhetően. Továbbá a "Debrecen brand", mint turisztikai márka, a város megújult arculata szerint kialakított márkázott termékek is segítik.

 

Turisztikai információs pont nyílt Debrecenben - fotó: Miskolczi János, Molnár Péter

Megnyílt az első VisitDebrecen turisztikai információs pont a minőségi turizmus fejlesztése érdekében

 

Gődény Gábor, a VisitDebrecen divízió vezetője a sajtótájékoztatón kiemelte, azért dolgoznak, hogy Debrecen felkerüljön előbb a hazai, majd a Kárpát-medencei, illetve a távolabbi területek turistáinak "bakancslistájára", a kihagyhatatlan turisztikai célpontok közé. A Református Nagytemplom mögötti Emlékkertben nyílt meg a VisitDebrecen információs pont, ahol idegen nyelveken is jól beszélő fiatalok szolgálják ki a turistákat, emellett  modern technikai eszközök, például tabletek is segítik a tájékozódást. 

/T.D.