Új Főnix Terv: 10 milliárd forint Debrecen oktatási intézményeinek fejlesztésére

Emellett szeptemberben megalakul a Debreceni Oktatási Tanács, amelynek munkájába az intézményvezetők mellett várják a tanárok, a pedagógus közösségek képviselőit is.

Papp László polgármester szerint Debrecen soha nem vonul ki az oktatásügyből, bármilyen szabályozás legyen az ágazatban. A várost erre nemcsak tradíciók kötelezik, hanem város-és gazdaságfejlesztési törekvései is ösztökélik az önkormányzatok - tette hozzá az Új Főnix Tervet bemutató sajtótájékoztatón. A város 2050-ig szeretné elérni a 240-250 ezres lélekszámú lakosságot, ehhez viszont több fiatalnak kell érkeznie Debrecenbe.

 

\"Új

 

Ennek érdekében fejelsztik az óvodákat, bölcsődéket, általános iskolákat és kollégiumokat. Erősíteni akarják a két tannyelvű oktatást, mivel egyre több német cég érdeklődik befektetés miatt. A tervek szerint 2018-2019-es tanévben megkezdődik az oktatás a régió egyetlen nemzetközi iskolájában. Az Új Főnix Terv keretében több mint 200 milliárd forint fejlesztési forrás, az elmúlt 25 év legnagyobb forráskerete válik elérhetővé a városnak a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési időszakban.

 

 

/T.D.