Új testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen

Moszkva északkeleti közigazgatási körzetének önkormányzatával kötött testvérvárosi megállapodást Debrecen. A dokumentumot Papp László polgármester és Valerij Vinogradov, a körzet prefektusa írta alá Moszkvában.

Az önkormányzat közlemény szerint a megállapodás alapján támogatják a kereskedelmi, gazdasági, idegenforgalmi kapcsolatok fejlesztését, ösztönzik a helyi vállalkozásokat a tőkebefektetések területén. Elősegítik sportversenyek szervezését, valamint a kapcsolatfelvételt a gyermek-, ifjúsági és felnőttsportban. Ezen túlmenően együttműködnek az oktatás területén, szorgalmazzák a városok történelmi emlékeinek védelmét, szakemberek cseréjét, s támogatják a kulturális és turisztikai együttműködést. 

 

Új testvérvárosi megállapodást kötött Debrecen

Egyebek mellett Debrecen a turisztikai együttműködés erősödését várja a megállapodástól

 

A turisztikai együttműködés különösen fontos a város számára: a Debrecen és Moszkva közötti közvetlen, menetrend szerinti repülőjárattal már most is nagy számban érkeznek orosz turisták a térségbe, számuk azonban jelentősen nőhet a testvérvárosi együttműködés eredményeként - közölte a városháza. Moszkva északkeleti körzete 101 ezer négyzetkilométer kiterjedésű, lakosainak száma 1,5 millió. Ez Debrecen 19. testvérvárosa, Oroszországban a harmadik Szentpétervár és Sziktivkar után.

 

MTI/T.D.