Újabb lépés a debreceni Nemzetközi Iskola megvalósításáért

A Debreceni Nemzetközi Iskola a Modern Városok Program és az Új Főnix Terv keretében valósul meg, a kiemelkedő oktatási intézményben az óvodától az érettségiig tanulhat 500 diák 2019 őszétől. Az iskola megvalósítása újabb ponthoz érkezett, meg van az önkormányzat által kiírt tervpályázat győztese.

A tervpályázatot idén márciusban hirdették meg az épület megtervezésére. A pályázóknak Debrecen-Pallagon, a Bánat és a Manninger utcák által határolt területre kellett több oktatási egységből álló nemzetközi IB rendszerben működtetett iskolaépületet és az ahhoz kapcsolódó építményeket megtervezni. A terveket egy 8 szavazati joggal rendelkező és további 6, szavazati joggal nem rendelkező tagból álló bíráló bizottság tekintette át.

 

A Bord Építész Stúdió Kft. nyerte a Debreceni Nemzetközi Iskola tervpályázatát - fotó: dehir.hu

A Bord Építész Stúdió Kft. nyerte a Debreceni Nemzetközi Iskola tervpályázatát

 

Több pályamű is kiválasztásra került, amelyek alkalmasak a továbbtervezésre, illetve hasznosítható építészeti megoldásokat tartalmaz. Az önkormányzat célja egy olyan egységen nemzetközi képzés létrehozása, amelyben résztvehetnek magyar és külföldi diákok is. A nemzetközileg elismert iskola a város befektetés-ösztönzési potenciálját is erősíteni. A megvalósításban közreműködik a Debreceni Egyetem és a DENOK Nonprofit Kft.

 

/T.D.