Újabb üzem létesül Debrecenben

A Krones AG a következő években 500 munkahelyet hoz létre egy közel 15 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően. Az új üzem létesítéséhez a kormány 5,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Krones AG idén már a harmadik német nagybefektető a hajdú-bihari megyeszékhelyen, ami többek között a város és a kormány befektetésbarát politikájának az eredménye. Hozzátette, hogy idén eddig 63 beruházási tárgyalás zárult le sikerrel külföldi befektetőkkel, míg tavaly 71, így - az időarányos teljesülést tekintve - 2017-ben megdőlhet a beruházási rekord Magyarországon.

 

Kormánytámogatással közel 15 milliárdos beruházást indít Debrecenben a Krones AG

Ralf Goldbrunner kijelentette, hogy fontos mérföldkő számukra az új üzem

 

Papp László polgármester kijelentette, hogy az elmúlt három évben a megyeszékhelyen és Kelet-Magyarországon új ipari forradalom indult be, és 4 ezer munkahely jött létre. Felidézte, hogy Debrecen a Világbank regionális felmérésében 22 kelet-európai város között lett az első többek között az infrastruktúra fejlettségének vagy az engedélyezési eljárások gyorsaságának köszönhetően. A Krones AG-t képviselve, Ralf Goldbrunner kijelentette, hogy fontos mérföldkő számukra az új üzem, a szigorú kiválasztási folyamatban pedig Debrecen mellett szóltak a kedvező a logisztikai adottságok, a kiváló infrastruktúra és a jól képzett szakemberek. A Krones AG piacvezető a folyékony élelmiszerek és italok csomagolása terén, a világon minden negyedik üveg vagy palack az általuk gyártott berendezéseken készül.

 

MTI/T.D.