100 ezren is ellátogathatnak a debreceni Modembe

Kónya Ábel, vezető kurátor tájékoztatása szerint folyamatosan nő a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ látogatóinak száma, idén már meghaladták a tavalyi 47 ezres látogatószámot, így a látogatottság az év végéig várhatóan eléri a százezret.

A központ 11. születésnapját rendkívüli fesztivállal ünnepli szeptember 23-án: a Tánc-tér című, éjszakába nyúló eseményre az ország legkiválóbb táncosai érkeznek a művészeti központba - tette hozzá a kurátor. Az év hátralévő programjaiból Kónya Ábel kiemelte a Bernát András életművét bemutató nagyszabású retrospektív tárlatot, illetve októberben kerül sor a debreceni nemzetközi művésztelep zárókiállítására, novemberben pedig a Billentyűk című tárlatot mutatják be.

 

100 ezren is ellátogathatnak a debreceni Modembe

A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ szeptember 23-án rendkívüli fesztivállal ünnepli meg 11. születésnapját

 

Mindezzel párhuzamosan továbbra is látható a Modemben az Antal-Lusztig-gyűjteményből válogató Receptorok, valamint Nagy Gabriella festőművész A végtelenbe és tovább című kiállítása. Nagy Gabriella az első debreceni művész, aki egyéni kiállítással mutatkozik be a Modem falai között - hangsúlyozta a vezető kurátor. A tárlatokat számos konferencia, fórum, múzeumpedagógiai foglalkozás is kíséri. Szeptember 13-én az általános és középiskolai tanárokat várják a galériába, számukra országos irodalmi pályázatot is hirdetnek, Lugas címmel képzőművészeti workshop lesz felnőtteknek, Mozgass meg címmel! megrendezik az óvodapedagógusok napját, Tervezett alkotás lesz a címe a novemberi dizájnkonferenciának, Ezüstpor címmel pedig családi programokra várják majd az érdeklődőket.

 

/T.D.