5 emblematikus BMW, amit történelmet csinált

Vannak járművek, amik valahogy mások. Jelképpé váltak, egy életérzést hordoznak, vagy egy különleges megoldást. Sok oka lehet, hogy emblematikussá válik egy autó, és a BMW ezt többször is elérte. 

 

Ha azt mondjuk, használt BMW, senki nem lerobbant roncsra gondol, hanem egy megbízható, bivalyerős öregfiúra, aki gond nélkül nekiszalad a kihívásoknak. A BMW-nek kultusza van, amit a német minőség mellett néhány ikonikussá vált modellel szolgált meg a márka.

 

Az autó aukciós portálokon rengeteg modell található BMW rajongóknak. Ez egy kiváló fórum használtautó eladásban utazó kereskedőknek is, ahol részletes keresés segít, hogy igazi gyöngyszemeket találjunk. A BMW használtautó időtálló befektetés lehet, ezért mindig jó vétel. Nézzünk néhány emblematikus modellt a gyártó évtizedeken átívelő sikertörténeteiből.

 

BMW 2002 Turbo

 

A 2002 Turbo népszerűsége immár több, mint 40 éve nem csökken. A 2-es sorozat első olyan modellje volt, ami turbóhajtást kapott és igen rövid úton kiharcolta magának a rosszfiú státuszt. Sorozatgyártását 1973-ban kezdték meg, és úgy vonult be az autógyártás történetébe, mint a forradalmian új turbó meghajtás szimbóluma. Ezzel a színtiszta sportautók egyik legnépszerűbb jelképévé vált és maradt a mai napig.

 

A BMW 2002 Hommage tanulmány ezt a legendát idézi meg a hagyományok maximális tiszteletével, de modern köntösbe öltözve.

 

BMW E31

 

A BMW nagy túrakupéja 1989-ben mutatkozott be. Kifejlesztésébe a gyár minden tudását beleadta és a legmodernebb technológiákat vetve be tesztelte tökéletesre. Formája igazi örök darab, a szokott dinamikus eleganciát egy rendkívül modern, szinte lebegő karosszériával ötvözi, ami a hiányzó B oszlopnak köszönhető.

 

A BMW minden ízében a sportos, dinamikus luxust testesíti meg az utakon és a versenypályákon is

 

BMW E46

 

A márka egyik legsikeresebb tömeggyártású modellje ’98 és 2007 között szinte mindenféle motorfelszereltséggel készült. Kiváló vezethetősége legendás még a BMW-k között is, aminek alapja a kiegyensúlyozott súlyelosztás. Ennek köszönhetően az autó szinte tapad az útra. Harmonikus dizájnja igazi kortalan klasszikussá emeli. 

 

BMW M5

 

Az autó, ami sok embert oltott be benzingőzzel. Hiába jár már bőven harminc felett, az M5 a mai napig a bőgő motorú, hátsó szpojlerrel vadító, bivalyerős versenyautó jelképe, ami a modellfrissítéseknek köszönhetően egészen 286 lóerőig izmosodott, így még mindig könnyedén leszaladja a zöldfülű mai fiúkat a pályán. 

 

BMW X5 sorozat

 

Az X5 vezette be az SAV, azaz Sport Activity Vehicle kategóriát, ami alapvetően SUV, de a megszokott BMW profizmussal ötvözi a SUV menettulajdonságait egy klasszisokkal komolyabb luxusfelszereléssel. A 2018-as modellváltás ráadásul a vártnál is nagyobb sikert hozott és óriási löketet adott az X5 modellek eladásának.