A Debreceni Nemzetközi Iskola építése jól halad

A Modern Városok Program és az Új Főnix Terv részeként kezdhettek bele az iskola építésébe. A tervek szerint már szeptemberben meg is kezdődhet a tanítás ebben az új és modern épületben.

Ez a project nagy szerepet játszik majd a város gazdaság fejlesztésében is, mivel az ide települő cégek menedzsereinek a gyerekei egy nagyszerű intézményben tudnak majd tanulni közel a lakhelyéhez. Természetesen az intézményben debreceni diákok is beiratkozhatnak, sőt a város vezetése még ösztöndíjprogramon is gondolkodik.

 

Öreg János a Nemzetközi Iskola igazgatója kiemelte, hogy az International School of Debrecen az International Baccalaureate (IB) rendszerhez fog tartozni, amit Svájcban hoztak létre még 1986-ban. Az iskola hazai és külföldi akkreditációját még szeptemberig meg kell csinálni. A Debreceni Nemzetközi Iskola lesz az első Magyarországon, aki 2020-ra IB-nemzetközi iskolává válhat.

 

 Magyar és külföldi diákok is beiratkozhatnak.

Magyar és külföldi diákok is beiratkozhatnak.

 

Már most sokan érdeklődnek az iskola iránt. Az International Baccalaureate akkreditáció rendszert tapasztalt szakemberekkel lehet elindítani. Az első év egy próbatanítás lesz, négy csoport indul majd egy óvodai és egy iskolai előkészítő csoport valamint 2 általános iskolai osztály, a létszám nagyjából 70 fő lesz. A csoportokban négy angol anyanyelvű vezető tanár lesz. Az Általános Iskola igazgatója Trina Arsenault lesz, aki 16 éve Svájcban tevékenykedik egy nemzetközi iskolában. Természetesen helyi tanárok is jelentkezhetnek, akik megfelelően elsajátították már az angol nyelvet, a vezető tanárok mellé szükség lenne asszisztens tanárokra, akikkel együtt működve segítik egymás munkáját, valamint a magyar diákokat is tanítanák.

 

A pedagógia program fejlesztése is folyamatban van. Az iskola munkanyelve az angol lesz, ez azt jelenti, hogy a tanítás angolul fog folyni.