A Hungarikum Bizottság Debrecenben tartja kihelyezett ülését

2015. október 13-án ismét kihelyezett ülést tart a Hungarikum Bizottság, ezúttal Hajdú-Bihar megye székhelye, Debrecen ad ennek helyszínt.

A Hungarikum-törvény alapeszméje az, hogy a helyi magyar értékeket vagy az egyetemes magyar értékeket erősítse. Ezért fontos egy ilyen kihelyezett ülés, melynek debreceni apropója az, hogy a debreceni páros kolbász – amely már kiemelt nemzeti érték – hungarikummá nyilvánításáról is egy előterjesztés van a bizottság asztalán – mondta a témában Halász János országgyűlési képviselő, a Hungarikum Bizottság tagja, aki maga nyújtotta be a szóban forgó előterjesztést.

 

\"hungarikum,

 

A debreceni páros a hungarikummá válás kapujában van

 Arról, hogy hungarikum lehet a debreceni páros, már az Őshonos Haszonállatok Génerőforrás Tanács debreceni ülésén, áprilisban is szakemberek tanácskoztak. Papp László polgármester már ekkor kiemelte, hogy az élelmiszeripar egyik legkiválóbb marketingeszköze a debreceni páros kolbász, hiszen kevés olyan nemzetközileg is ismert termék van a világon, melynek nevében megjelenik egy város neve.

Október 13-én délelőtt egyébként Őszi értéknap – Debrecen és Hajdú-Bihar megye értékei címmel egész napos interaktív bemutatókkal, kiállítással színesített programok várják az érdeklődőket a Régi Városháza kapualjában és belső udvarán.

-kt-

Forrás:debreen.hu