A magyar kormány mintegy 800 milliárd forintot biztosít fejlesztésekre Debrecenben

A Debrecen 2030 projekt keretében 800 milliárd forintot fordítanak a város fejlesztésére, hogy növeljék a versenyképességét.

Nagy figyelmet fordítanak majd a közlekedés fejlesztésére, az autópálya-, illetve a vasút bővítésére és a debreceni repülőtér légikikötővé alakítására. Az oktatás területén az egyetemi fejlesztések kerülnek előtérbe. Egy debreceni nemzetközi iskola és egy német iskola kialakítását valamint a román és az ukrán nyelvű oktatás megteremtését is tervezik. Azért, hogy a fejlesztéseket sikerüljön megvalósítani a kormány jogszabályi hátteret és projektmenedzsmentet is biztosít.

 

Fejlesztés a közlekedésben!

Fejlesztés a közlekedésben!

 

Palkovics László Gazdasági versenyképességünk - Debrecen 2030 fejlesztési terv címmel tartott egy előadást, amin kiemelte, hogy a magyar gazdaság folyamatosan fejlődik. További 500 ezer ember bevonható a foglalkoztatásba, így a foglalkoztatási ráta hazánkban elérné a 78,3%-ot. Felhívta a figyelmet a nők részmunkaidőben való foglalkoztatására is, hogy ez egy jól működő dolog Európában.

 

Palkovics László szerint ahhoz, hogy a magyarok életminősége javuljon, stabil munkahelyekre és magasabb bérekre van szükség.

 

A nemzetközi kapcsolatok építése is fontos, mivel így lehet európai uniós forrásokhoz jutni. 2021-2027 között várhatóan 100 milliárd euró kötetlen forrás fordítható majd kutatási célokra, amelyre pályázhatnak vállalkozások, egyetemek, kutatóhelyek is.

 

Fontos a kis – és középvállalkozások fejlesztése is, egyre több az olyan vállalkozás, amely magas színvonalú kutatás fejlesztést hoz Magyarországra.