A virágkocsi-parádé mellett idén mintegy 2000 fellépő lesz a Debreceni Virágkarneválon

Tiszafüreden tartottak sajtótájékoztatót július elején a Debreceni Virágkarneválról, abból az alkalomból, hogy a Tiszafüredi Halasnapokon lesz először látható a karneválon felvonuló 14 virágkocsi közül kettő.


A virágkarneválok történetében eddig több mint 500 virágkocsi-kompozíció, több mint 1000 külföldi és hazai művészeti csoport, több millió szál virág, több tízezer közreműködő, több száz „virágos” program színesítette a rendezvényt. Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője szerint büszkék lehetünk a Debreceni Virágkarnevál határokon átívelő üzenetére. A külföldi csoportok 1969 óta rendszeres résztvevői a karneválnak, a szervezőknek 2015-ben is változatos helyekről sikerült fellépőket invitálnia: Bosznia, Ciprus, Csehország, Franciaország, Grúzia, Lengyelország, Olaszország, Paraguay, Szlovénia, Szlovákia és Erdély képviselői szórakoztatják a nagyérdeműt.  

 

 

Üsszefoglaló videó a 40. Debreceni Virágkarneválról

 2015. augusztus 20-án a 46. virágkarnevált szervezi meg a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. A már egyhetes rendezvénynek különleges atmoszférát adnak a belváros mellett a gyönyörű új helyszínek, a Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Szabadtéri Színpad és a Békás-tó. A virágkocsi-parádé mellett idén mintegy 2000 fellépő lesz. Külföldi és hazai táncosok, az Új Lovas Színház művészei és sztárfellépők töltik majd meg a teljes játékteret.  Néhány éve hagyomány, hogy a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi útra kel azokra a településekre, melyek kötődnek Debrecenhez, vagy akár saját kompozícióval is részt vesznek az augusztus 20-i menetben. Így Pécs, Eger, Balatonfüred, Kecskemét, Székesfehérvár, Gyula után a virágkarnevál most Tiszafüredet köti össze Debrecennel.

 

 

-csa-