A weboldal audit a technikai oldalról vizsgálódik

A marketingvállalatok szolgáltatásai igencsak sokrétűek lehetnek.

Ennek egyik alszegmense a keresőoptimalizálás, ami viszont manapság egyre nagyobb szerepet kap, hiszen minden üzleti szféra szereplője csakis úgy maradhat napjainkban versenyképes a piacon, ha az internetes elérhetősége illetve látogatottsága folyamatosan növekszik.

 

Ez a módszer pontosan erre van kiélezve, viszont az eljárás több részfeladatból tevődik össze, mint például a weboldal audit is. Ennek az a lényege, hogy nemcsak tartalmi szempontból vizsgálják be a megrendelő honlapját, hanem a technikai hiányosságokra is felhívják a figyelmet. Sok laikus úgy gondolhatja, hogy egy mutatós weboldalat összedobni nem nagy kunszt, viszont nem csak azon áll vagy bukik egy weboldal sikeressége.

 

A külalak korántsem minden. Ahhoz, hogy sokaknak legyen egyáltalán alkalma, hogy ráklikkelhessen az adott weboldalra, rengeteg háttérfeladatot és beállítást el kell végezni az oldalon, máskülönben jelentős visszaesés jelentkezhet a látogatottságban. A weboldal audit elvégzése nélkül például előfordulhatna az, hogy az okostelefonok kijelzőjén nem jelenne meg megfelelően az adott weblap. Hiányos, olvashatatlan volna vagy a felbontásával adódhatnának problémát. Nagyon fontos egy honlapnál, hogy mindenféle eszközre egyformán optimalizált formában jelenjen meg. A honlapelemzés a technikai audittal szemben sokkal inkább a gépelt tartalomra fókuszál. Elsősorban a termékeknek megfelelő kifejezések felkutatására illetve a piaci igények felmérésére és a konkurencia elemzésére van szükség.

 

A honlapelemzés felméri az adott weboldalnak vagy webshopnak a keresőbarát faktor mértékét, tehát, hogy mennyire felel meg a Google keresőben alkalmazott szóhasználatnak. Csakis akkor kezdődhet meg a keresőoptimalizálás, ha ez fel van mérve, mert a felkutatott kulcsszavakra szükséges építkezni, ha a megrendelő célja a látogatottság növelése. Mind a weboldal audit, mind a honlapelemzés olyan feladatkörök, amelyeket csakis ezekre specializálódott szakemberekre érdemes bízni, mint amilyen a Kanga Design csapata is.