Amit tudnunk kell a PB gázos hőlégfúvóról

Mi az a PB gázos hőlégfúvó? Mit kell tudnunk róla, hol, milyen területeken hasznosíthatjuk, és milyen technikai paraméterekkel rendelkezhet? Cikkünkből kiderül.

 

Mi is az a gázos hőlégfúvó?

 

A PR gázos hőlégfúvó, ahogy neve is mutatja lényegében nem más, mint egy komolyabb kivitelezésű, sokrétűen használható mobil fűtőkészülék. Ezek a szerkezetek gyakorlatilag pillanatok alatt képesek hatalmas mennyiségű meleg levegő előállítására.

 

Hol, milyen területeken hasznosítható a PB gázos hőlégfúvó? 

 

A hőlégfúvók számtalan területen bizonyulnak hasznosnak, legyen szó akár egy kisebb, akár otthoni használatról, vagy ipari, nagyüzemi felhasználásról. Általánosságban elmondható, hogy az esetek döntő többségében ez utóbbi felhasználásuk a jellemző. Leginkább nagyobb alapterületű helyiségek, csarnokok, raktárak esetén nélkülözhetetlen segítség. 

 

A teljesség igénye nélkül néhány terület, melyen rendszeresen és hathatósan használhatóak:

 

Jó szolgálatot tehetnek az építőiparban, kisebb és nagyobb építkezéseknél egyaránt. Mind a mezőgazdaságban, de akár kisebb kertészetekben is hasznát vehetjük, például üvegházaknál vagy állattartásnál is. Különböző gyártó létesítményeknél, épületeknél, csarnokoknál, raktáraknál is nehezen nélkülözhető eszközök. A fűtőberendezés praktikumát kihasználhatjuk különböző rendezvényeken, például nagyobb sátrak fűtéséhez, de jó szolgálatot tesznek a hadseregnél, katonai és polgári repüléseknél, illetve természeti katasztrófák helyszínén is.

 

Miért válasszunk gázos hőlégfúvót az elektromos helyett?

 

Míg az elektromos hőlégfúvó kevésbé mobil, addig a gázos készülékek könnyedén mozgathatóak, áthelyezhetőek és működésük nem függ hálózattól. Ahhoz, hogy használhassuk, mindösszesen egy gázpalackra lesz szükségünk.

Kis kompakt készülékek nagy fűtőteljesítménnyel

 

Technikai tudnivalók a PB gázos hőlégfúvókról

 

A hőlégfúvók kézi-, vagy elektronikus gyújtással rendelkező, opcionálisan szobatermosztátra csatlakoztatható, szimpla vagy kettős mágnesszeleppel rendelkező készülékek. Biztonsági szeleppel felszerelt eszközök, így a cső sérülése, vagy szivárgás esetén a nyomásszabályozó azonnal leállítja a gázellátást. A hőlégfúvó motorja hővédelemmel, a termosztát pedig túlmelegedés gátlóval rendelkezik.

 

Karbantartásuk egyszerű, kialakításuk logikus, felépítésük erős és tartós, fűtőteljesítményük pedig természetesen szabályozható. Súlyuk az 5-6 kg-tól egészen a 35, akár 40 kg-ig is terjedhet. 

 

A fűtőberendezés kiválasztása előtt szükséges meghatározni az adott légtérhez szükséges fűtőteljesítményt, annak érdekében, hogy a számunkra legtökéletesebb eszközt választhassuk.