Átadták a 4-es főút felújított szakaszát

Átadták a 14,4 km hosszúságú 4-es főút felújított szakaszát Debrecen belterülete és a várost elkerülő 354-es út csatlakozása közöt. A felújítást a komplex útfelújítási programban, 1,6 milliárd forintból készült el.

Szőllős Sándor, Bocskaikert polgármestere a felújított szakasz átadásán elmondta, hogy a települést lényegében kettészelő 4-es út modernizálása Hajdúhadház, Téglás és Bököny lakóinak, illetve a Debrecen és Nyíregyháza között utazóknak is biztonságosabb közlekedési feltételeket jelent. Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a komplex útfelújítási programról beszélt.

 

komplex útfelújítási program

2017-ben 100 milliárd forintból 850 kilométer út rekonstrukcióját tervezik 

 

Kiemelte, hogy a kormány még decemberben tárgyal arról a tervről, amelynek segítségével hatékonyabb lesz a karbantartás az állami közútkezelőhöz tartozó utak mentén. A karbantartást a közmunkaprogramba illesztve és a Belügyminisztérium segítségével valósítják meg, a cél a szomszédos ausztriaihoz hasonló útállapotok. Hozzátette, hogy az idei 60 milliárd forint helyett jövőre már 73 milliárdból gazdálkodhat az állami közútkezelő.

 

/T.D.