Átadták az ország második médiaértés-oktató központját

Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság elnöke adta át az ország második médiaértés-oktató központját Debrecenben, melyen hangsúlyozta, a hatóság célja, hogy a 9-16 év közötti korosztály lehetőleg korán, már online élete kezdetén kapja meg a szükséges ismereteket. 

Az NMHH 2014 májusában a budapesti Hűvösvölgyi úton nyitotta meg első, a médiaműveltség és -tudatosság erősítését célzó oktatóközpontját, megnyitása óta több mint 17 ezer diák látogatta meg az intézményt. A debreceni Bűvösvölgy-központban olyan gyakorlati tapasztalatot, készségfejlesztési lehetőséget kapnak a diákok, ami segít nekik eligazodni a virtuális térben - fogalmazott Karas Mónika.

 

Megnyílt a Bűvösvölgy, az NMHH médiaértés-oktató központja Debrecenben

Megnyílt a Bűvösvölgy, az NMHH médiaértés-oktató központja Debrecenben

 

A Bűvösvölgy-hálózat kialakításával az NMHH azt a célt tűzte ki, hogy olyan központokat hozzon létre, amelyek egyedülálló eszközparkjuk és képzett médiaértés-oktatóik segítségével játszva, aktív alkotófolyamatok során, tanáruk jelenlétében tanítják meg a gyermekeknek, hogyan hat rájuk a média - jegyezte meg az NMHH elnöke. A központban rádió-, film- és híradóstúdiót is berendeztek, de külön foglalkozásokon ismerkedhetnek a diákok például az internet kockázataival.

 

/T.D.