Befejeződött az új fedett műfüves labdarúgópálya építése

Az átadó ünnepségen többek között felszólalt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy Debrecen a magyar foci egyik fellegvára, ahol minőségi munkát tudnak produkálni.

A kormány a tao-támogatást fontosnak tartja a hasonló labdarúgó-akadémiák fejlesztése szempontjából. Papp László polgármester úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt években történő beruházásoknak köszönhetően mára már a DVSC lett a legjobb infrastruktúrával rendelkező magyarországi klub.

 Befejeződött az  új fedett műfüves labdarúgópálya építés.

Befejeződött az  új fedett műfüves labdarúgópálya építés.

 

Felidézte, hogy amikor 2013-ban átadták az akadémiát, akkor nyolc, füves nagypálya és több kisebb pályával rendelkezett, utána megépült a Nagyerdei Stadion is. A mostani labdarúgó pálya egy 4300 négyzetméter alapterületű és 75x76 méteres nagyságú csarnok. A későbbiekben a tervek szerint építenek egy bentlakásos kollégiumot, amivel az agglomerációból ide tudják vonzani a tehetségeket. A fejlesztések célja, hogy hamarosan az európai futball élmezőnyhöz tartozzanak.

 Az agglomerációból is ide akarják vonzani a tehetségeket.

Az agglomerációból is ide akarják vonzani a tehetségeket.

 

Herczeg András, a DLA szakmai igazgatója kiemelte, hogy a fedett pálya megépítésével egész évben lehetőség lesz különböző edzéseket tartani és így a játékosoknak több idejük jut a felkészülésekre. A Debreceni akadémia európai szinten felveszi a versenyt a többi edzőközponttal. A fejlesztést a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Debreceni Önkormányzat és a DLA támogatta összesen 906 millió forintba került ez a beruházás.