Bővült a gépkocsi-kölcsönzési lehetőség a debreceni repülőtéren

A légikikötőt működtető Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek a Europcar autókölcsönző céggel, így a "légijárat-fejlesztéssel párhuzamosan a földi kiszolgálást is folyamatosan bővítik."

A Xanga az elmúlt öt évben több mint tízmilliárd forintot fordított a repülőtér fejlesztésére. Ma már a WizzAir, illetve a Lufthansa légitársaság hét európai nagyvárosba közlekedtet menetrendszerű járatokat innen és charterjáratokkal is számos nyaralóhely érhető el közvetlenül Debrecenből. Míg 2011-ben 18 ezer utas vette igénybe a égikikötőt, tavaly már több mint 180 ezer, idén pedig az utaslétszám meghaladhatja a 300 ezret. 

 

\"Europcar\"

Tavaly Magyarországon bérautózásból 2,5 milliárd forint árbevételt ért el a Europcar 1100 autóból álló flottájával 21 magyarországi telephelyén

 

Dolgoznak a cargo (áruszállító) légijáratok elindításán is, amelynek az infrastrukturális hátterét már nagyrészt kialakították a repülőtéren. Nyugat-Európában, de Magyarországon is egyre többen vesznek igénybe bérautót. Ezért is döntöttek a Eropcar repülőtéri kirendeltség megnyitásáról debreceni központi telephelyük mellett.

 

/T.D.