Családi nyaralás – álom vagy rémálom?

Nem csoda, hogy imádjuk a jól megérdemelt, közös kikapcsolódást. Papa, mama, gyerekek, egy tengerpart és sok-sok szabadidő. Milyen csodás lenne, ha készülődéskor nem őszülne bele az ember a stresszbe!

Mindjárt itt a nyár, hamarosan irány a strand, a napfürdőzés, eljön a nagy fagyizások és reggeli lustálkodások varázslatos ideje! Igazi élmény az egész családnak, persze, csak mire minden összeáll, és a kis família felszáll a gépre, a szülők gyakran úgy érzik, ennyire stresszes napjaik még talán soha nem voltak.

 

Családi tortúra

 

Az utazáshoz szükséges papírok intézése, a költségvetésnek és elképzeléseknek megfelelő úti cél, illetve a szállás kiválasztása, a becsomagolandó ruhák, karúszók, kisautók listájának összeállítása már önmagában heroikus feladat. A tét óriási. Hiába vagyunk ugyanis Mallorca legszebb fövenyén, ha otthon maradt a kékpöttyös, agyonhasznált frizbi, úgyis hiszti és veszekedés lesz.

 

Vajon lehetséges a családi nyaralás veszekedés nélkül?

 

A családi viták nyaralás alatt jellemzően az elkésünk - nem fér be a csomagba - hol van ez vagy az - hallgassatok el két percre bűvös négyszögében játszódnak le. Nem véletlenül: mivel a kisebbek még nem tudják saját csomagjukat hozni, ezért az apukák rendszerint a rájuk váró, kisebb hegynyi bőrönd és táska cipelésétől feszülnek be, miközben az anyukák az otthonról való pontos elinduláson aggódva kezdik elveszíteni a türelmüket. Ilyenkor, ha rosszul viselkednek a gyerekek – hiszen fel vannak spannolva, mindjárt utazunk! – könnyen elfajulhat a helyzet.

 

„Csak” tervezés kérdése

 

A reptérre való kijutást könnyedén megoldhatjuk feszültség nélkül, ha saját autónkkal érkezünk a terminálhoz. Előző nap így ráérősen megpakolhatjuk a csomagtartót, nem kell késő és esetleg túl kicsi taxira várni – a tömegközlekedést bőröndökkel és gyerekekkel ne is említsük. Kényelmes tempóban vezetve elérjük a repterek, és begördülünk a kiválasztottt parkoló zónába. A család akár egyből a terminál bejárata előtt is kiszállhat, az autó pedig a kamerákkal őrzött, biztonságos Holiday és Holiday Lite Parkolóban kedvezményes árakon megvárja a hazaérkezőket. A bud.hu oldalon minden tudnivalót megtalálunk, és akár parkolóhelyet is foglalhatunk előre. Így a kellemes hazaút is garantált, sőt, anyagilag is jobban járunk.

 

Félig nyert ügyünk van, ha a repülőjegyeket hónapokkal utazás előtt megvásároljuk, az apartmant lefoglaljuk, a bevásárlólistát időben összeállítjuk. Célszerű leülni a lurkókkal is, és átbeszélni velük, mi lesz a program, ki mit szeretne hozni. Így, mire eljön a nagy nap, minden elő van készítve, a család apraja-nagyja tudja, mi a dolga.