Debrecen önkormányzatának újabb 4 óvodai műfüves sportpálya megépítésére nyílik lehetősége

2018- ban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) meghirdetett egy pályázatot az Óvodai Pályaépítési Programja keretében. Ennek a pályázatnak a célja az volt, hogy a megye jogú városok önkormányzatai létrehozhassanak 4-4 új sportlétesítményt a gyermekeknek.  

 

Debrecenben eddig 4 intézményben van műfüves focipálya, a Kemény Zsigmond utcai, a Pósa utcai, az Arany János és a Százszorszép Óvodában. Viszont, így hogy ezen a pályázaton is sikeresen szerepelt, már 8 óvoda is büszkélkedhet majd vele. Hamarosan az Ispotály utcai, a Mesekert, a Nagyerdei, valamint a Szivárvány Óvodában is hasonló pálya fog épülni.

 

2019. január 23-án Papp Viktor önkormányzati képviselő adott sajtótájékoztatót, ahol ismertette a részleteket.

 

A tervek alapján az új focipályák az eddigieknél sokkal nagyobbak (12 m x 24 m) lesznek. Ezek a sportlétesítmények közel 60 millió forintból valósulnak meg, viszont ehhez Debrecen önkormányzatának 10 % önerőt kell biztosítania.

 

A kivitelezési folyamatokat a 2019-es év végéig tervezik, az MLSZ közreműködésével. Az önkormányzat köteles a tulajdonában lévő ingatlan részt az MLSZ-nek ingyen biztosítani, a focipályák megépítésének céljából. Továbbá 7 évig az MLSZ és az önkormányzat között létrejön egy együttműködési megállapodás, miszerint közösen használják, illetve hasznosítják a sportlétesítményeket.

 

Debrecen önkormányzata nagy figyelmet fordít az egészségmegőrzésre . A jó az, hogy a gyermekek ösztönösen szeretnek mozogni. A kíváncsi gyermekek pedig fáradságot nem ismerve képesek szaladgálni, ugrálni, fogócskázni, fára mászni. A lényeg, hogy pici gyerekkortól az egészség megőrzésére tegyük a hangsúlyt, a mozgást megszerettessük, és helyes mozgáskoordináció alakuljon ki. Mindenki számára fontos az egészséges életmód - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Papp Viktor önkormányzati képviselő.