Debrecenben igazán jó lakásba fektetni a pénzünket

Az ingatlanbefektetés napjainkban egy egyik vezető befektetési forma, mely mellett egyre többen döntenek.

A stabil piaci háttér nem az egyetlen pozitívum, hiszen ha megfelelő területen vásárolunk ingatlant, akár a vételárnál jelentősen többért is sikerülhet a későbbiekben túladni rajta. A dinamikusan fejlődő városok kiemelt népszerűségnek örvendenek a területen, hiszen ezek képesek biztosítani azt a fizetőképes keresletet, amelyre a rendszerint egyre növekvő ingatlanárak esetében szükség van. 

 

Pörögnek a debreceni lakás árak 

 

Debrecen városa az oktatási és munkavállalási lehetőségeknek köszönhetően minden korábbinál nagyobb keresletnek örvend. Ebben fontos szerepet játszik az épülő BMW gyár is, amely ezernél is több új munkahelyet teremt majd a városban. Már az építkezés szakaszában jelentős keresletnövekedés tapasztalható a kereskedelem és az ingatlanpiac iránt, és várhatóan az a jövőben sem lesz másként. 

 

Miként Kecskemét térségében már megtapasztalható volt az elmúlt években, az ipari fejlesztések és az új cégek letelepedése rohamosan képesek emelni az ingatlanárakat. Ez azonban nem hogy visszafogná a keresletet, hanem éppen mind többen érdeklődnek az eladó ingatlanok iránt. Debrecen is sokrétű lehetőségekkel áll a letelepedni vágyók rendelkezésére, de minden évben több ezer hallgató is megfordul területén, így az albérletek kiadásában rejlő lehetőségeken is érdemes befektetőként elgondolkodni. 

 

Kedvező megtérülés, emelkedő árak 

 

A startlak.hu információi szerint elmondható, hogy azok a területek a leginkább vonzóak a befektetők számára, ahol magas bérleti díjak kérhetőek el az ingatlanokért, és egyúttal az ingatlan értéke is folyamatosan növekedni látszik. Debrecen mindkét szempontnak megfelel, ráadásul, ha nem a prémium kategóriás, sokszor 70 millió környéki ingatlanokban gondolkodunk, akkor paneleket már 20-30 milliós vételáron is vásárolhatunk. 

 

Fókuszban a megközelíthetőség 

 

Debreceni ingatlanvásárlás alkalmával is kiemelt szerep jut annak, hogy hol fekszik a lakás. Ahhoz, hogy a befektetés minél biztosabban hozza a számokat, fontos a megközelíthetőségre is hangsúlyt helyezni. Az egyetemek és az irodakomplexumok közelében kiemelt keresletre számíthatnak az ingatlanok. A belvárosban és a közlekedés csomópontok közelében szintén gyorsan kiadhatóak a lakások, de érdemes azt is szem előtt tartani, hogy fejlett infrastruktúrával, üzletekkel és szolgáltatókkal is rendelkezzen a választani kívánt környék. 

 

Ha mindez felújított, igényes ingatlannal társul, akkor garantáltan folyamatosan jövedelmező beruházást tudhatunk magunkénak, amely a jövőben értékesítés terén is prémium összegekért lesz majd eladható. 

 

Egyetemváros-jelleg és élénkülő fejlesztések 

 

Debrecenbe az ország szinte minden területéről érkeznek diákok. Ilyenkor a város albérlet kínálata igen kicsinek mutatkozik, éppen ezért a befektetési céllal vásárolt ingatlan és a bérbe kiadás komoly összegeket hozhat azoknak, akik ilyen területre fordítanák pénzüket. Nem csak a hazai hallgatókra lehet ugyanis számítani a városban, hanem arra a közel 2000 külföldi hallgatóra is, akik hozzánk érkeznek tanulni. 

 

Mivel a külföldi hallgatók rendszerint biztos anyagi háttérrel rendelkeznek, így a lakhatásra és a megélhetésre is többet tudnak költeni, ez pedig a gazdaság és az ingatlanpiac szempontjából korántsem elhanyagolható. A debreceni lakás árak alakulására természetesen a városban egyre élénkülő fejlesztések is hatással vannak. A bennük rejlő lehetőségeket ingatlan befektetőként is mindenképpen megéri kihasználni a jövőben.