Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyerte a Microsoft versenyét

A debreceni orvostanhallgatók felkészülését segítő alkalmazást a MEDcases négy tagú csapata dolgozta ki, melyből hárman a Debreceni Egyetemhez kötődnek.

Tóth Gábor és Vincze János orvosként végzett és most az egyetem PhD-hallgatója. Utóbbi a programtervező informatikus szakot is elvégezte. Katona Tamás pedig a szintén ennek a szaknak a mesterképzés végzős hallgatója. A szintén debreceni Herdon Andrea pedig a Budapesti Corvinus Egyetemen hallgatója gazdasági és marketing szakon. Az alkalmazás segítségével orvostanhallgatók és fiatal orvosok a virtuális valóságban, szimulált betegeken, a diagnosztikus módszereket tesztelve készülhetnek a pályára. A szoftver segítségével csökkenhet a felesleges vizsgálatok, és a félrediagnosztizálások száma is.


\"\"


Nem babra megy a játék


A fejlesztők célja volt, hogy az összes betegséget megjelenítsék az angol nyelvű programban. A Debreceni Egyetem orvosai hamarosan kezükbe veszik az első verziót, majd a tesztidőszakban már az orvostanhallgatók is használhatják. Ha a közelgő közép-európai nemzetközi versenyen is díjazzák az alkalmazást, nyáron már Seattle-ben folytatódhat a Microsoft Imagine Cup a debreceni fejlesztők számára.


MTI / MCOnet