Elindult az Európa Kulturális Fővárosa cím pályázata

Ünnepélyes keretek között hivatalosan is elindították az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére irányuló pályázati folyamatot.

A debreceni önkormányzat valamennyi pártjának és szerveződésének a képviselője közös nyilatkozatot írt alá a MODEM-ben, amelyben elkötelezték magukat, hogy politikai, ideológiai meggyőződésüktől függetlenül támogatják a pályázatot. Papp László polgármester hisz abban, hogy Debrecen lesz európa kultúrális fővárosa, szavai szerint a város vonzza a kultúrát, és készen áll arra, hogy Európa Kulturális Fővárosa legyen 2023-ban. A pályázat bejelntését nem véletlenül a MODEM Modern és Kortárs Képzőművészeti Központ rendezték, ugyanis a legutóbbi EKF-pályázat során vállalta a város az intézmény megépítését.

Debrecenben elindították az Európa Kulturális Fővárosa pályázati folyamatot

A MODEM-ben felállítottak egy "időgépet" is, amelyben egy kamera segítségével bárki üzenhet a 2023-as Debrecennek

 

2010-ben ugyan Pécs nyerte el a címet, de Debrecen így is teljesítette akkori vállalásait: a MODEM mellett többek között megépült a Kölcsey Központ és megújult a Nagyerdei Szabadtéri Színpad is - mondta a polgármester hozzátéve: a fejlődés nem áll meg, 2023-ra több mint 6 milliárd forintos kormányzati támogatással kívül-belül megújul a Csokonai Színház, befejezik a Latinovits Színház belső kialakítását, és egy komolyzenei koncertterem is felépülhet. 

 

/T.D.