Ezt vegyük számításba téli repülőjegy vásárláskor!

A repülős utak a téli időszakban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Míg decemberben rendszerint a rokonlátogatás, vagy a külföldön dolgozók hazatérése kapcsán választják sokan a légi közlekedést, addig a januári hónapban a síelés és a turisztikai célú kirándulások a leginkább elterjedtek. Utazási irodák és utazásszervezők szép számmal kínálják azokat a programokat, melyeknek köszönhetően a tél csodáit élhetjük át határainkon túl.

A wellness központok kínálata a kinti zimankó idején még kedveltebb, de természetesen az egzotikus úti célok népszerűsége mellett sem mehetünk el. Napjainkban már ez utóbbiak is elérhető árkategóriát képviselnek, s remek lehetőségként kínálkoznak a napfény és az egzotikum szerelmesei számára. A paravion.hu arra szokta felhívni a figyelmet, hogy téli repülőjegy vásárlás alkalmával mindig fokozottan figyeljünk a csatlakozásokra, ugyanis ki tudja, milyen időjárással kell majd számolni.

 

Kényelmes megoldás télen is

 

Sokan vagyunk, akik a nyaranta előszeretettel választjuk a saját autóval történő utazást. Kevés kellemesebb és kikapcsolóbb dolgot lehet elképzelni, mint a tengerparti úti cél felé autózva megállni itt-ott, megcsodálni a tájat, megmártózni habokban, vagy éppen felfedezni egy-egy város látnivalóit.

 

De vajon télen is lenne mindehhez kedvünk a hidegben? A hóesés és a zimankó közepette legtöbben inkább választjuk a repülős utazást. Távoli úti célok esetében tulajdonképpen ez bizonyul az egyetlen járható útnak, de ilyenkor egyébként is gyakrabban döntünk a légi közlekedés mellett. Ugyan a fapados járatok olcsóbb árakat kínálnak, ám érdemes átgondolni, hogy megéri-e ezeket választani. A félreeső repterek használata magában rejti azt a problémát, hogy gyakran még hosszasan kell autózni vagy buszozni, mire elérjük a szállodát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor a hagyományos légitársaságok sem sokkal drágábbak, csak időben kell foglalni.

 

Fókuszban az időtényező

 

Téli repülőjegy vásárlás során is nagyon fontos, hogy időben intézzük el a foglalást. Rendszerint előre már tudni lehet, hogy mikorra időzítjük szabadságunkat, mely időpontra foglalunk szállást. Fontos tehát, hogy legalább egy-másfél hónappal korábban intézzük el a téli repülőjegy vásárlás teendőit is. A szakemberek szerint ekkortájt érhetőek el a leginkább kedvező árak. Csak kevesen vagyunk, akik megvárjuk a last minute ajánlatokat, hiszen ha külföldi utazásról van szó, akkor a szervezésen nagyon sok múlik.

 

Számoljunk a késésekkel!

 

Európa rég látott ennyi havat és ilyen kemény mínuszokat, mint az idei télen. A tapasztalatok szerint a világ más tájain is okoz fennakadásokat a hó, s mindez természetesen a közlekedésre is rányomja bélyegét. A téli repülőjegy vásárlás alkalmával érdemes tehát szem előtt tartani a késések lehetőségét. Ez különösen azoknál az utaknál lényeges, ahol átszállásra kell számítani, de egyébként is gondot jelenthet egy üzleti megbeszélés, vagy a szállodai szoba elfoglalása kapcsán a több órás késéssel érkezett járat.

 

Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy az légi közlekedésben a késések kevés kivétellel saját biztonságunkat szolgálják. Különös figyelmet érdemel a dolog akkor, ha valamelyik északi ország mellett tesszük le a voksot téli repülőjegy vásárlás alkalmával. A téli hónapokban Finnország nagy népszerűségnek örvend, hiszen egyedülálló turisztikai kínálattal áll a hó, a fenyvesek és a szántúrák szerelmesei rendelkezésére.

 

Ahol a hóviharok napi gyakorisággal előfordulnak, és nem ritka a -40 fok sem, ott bizony mindenképpen számítani lehet a járatok esetleges késésére. Bosszankodás helyett inkább éljük meg mindezt biztonságunkat szolgáló szükséges eseményként.