Gazdag adventi programkínálat Debrecenben

A történelmi egyházakkal közös, gazdag adventi programkínálattal készül a karácsonyig tartó időszakra a debreceni Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft., a vasárnap kezdődő és december 24-ig tartó programsorozat vázát a Kossuth téri vasárnapi gyertyagyújtások adják. 

Az adventi koszorú első gyertyáját november 27-én este fél hatkor a történelmi egyházak püspökeinek áldásával, Papp László polgármester részvételével gyújtják majd meg. Ekkor kapcsolják fel a díszkivilágítást is, amely vízkeresztig teremt ünnepi hangulatot Debrecen belvárosában. Az adventi időszakban számos gyerekeknek szóló rendezvénnyel, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, filmevetítésekkel, adománygyűjtő akcióval és betlehemes találkozóval találkozhatnak az érdeklődők. 

 

Debreceni Advent

A történelmi egyházakkal közös, gazdag adventi programkínálat lesz idén Debrecenben

 

A szervezők célja, hogy az ünnepi hangulatot minél több emberhez eljuttassák, ezért a rendezvények jelentős részét szabadtéren, például a Kossuth téren felállított színpadon tartják meg.  Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a város rendezvényei évről évre több látogatót vonzanak, és a színvonalas programok sorába immár jól illeszkedik a Debreceni Advent is. 

 

/T.D.