Ha gyorsan kell a segítség – speciális ragasztószalagok nyomában

Ami elromolhat, az el is romlik. Az otthonunkban és a ház körül hirtelen felléphet olyan probléma, amely gyors beavatkozást igényel. Jó, ha van otthon olyan eszköz, amivel mi is könnyen boldogulunk.

Ha kilyukad a vízvezeték, vagy megsérül az elektromos vezeték, azonnal cselekedni kell, és hozzáértő szakembert kell hívni. Ez sokszor akár napokba is telhet, de addig is tenni kell valamit, mert komoly következményekkel járhat, ha a szerelő megérkezéséig úgy marad.  Sokan nem is tudjuk, hogy mit kellene csinálni, illetve sok lakásban nincsenek meg a megfelelő szerszámok ezekhez a műveletekhez. Ezekben a pillanatokban jó megoldás és nagy segítség lehet, ha van otthon speciális ragasztószalag.

 

Megoldás a vészhelyzetekre – speciális javítószalagok

 

Ha megsérül a vízvezeték, szivárog a kád, vagy szivárog a zuhany, számolnunk kell azzal, hogy ha nem avatkozunk be gyorsan, akkor mindenünk vizes lesz és még a szomszédot is eláztatjuk. Ilyen esetekben áldás, ha van otthon cső-, vezetékjavító szalag. Amikor pedig már sikerült a szivárgást elhárítani, akkor nyugodtan, átgondoltan tudunk vízvezeték-szerelőt hívni. 

 

Hasonlóan többfunkciós a szigetelő ragasztószalag, mely elektromos vezetékek szakadása esetén alkalmazható. Itt is fontos a mielőbbi beavatkozás, akár életet is menthet. Itt is a baj elhárítása után tudunk szakemberkeresésbe fogni.

 

A speciális szigetelő ragasztószalag gyors segítség lehet elektromos vezetékek szakadása esetén

 

Speciális javítószalagok

 

A speciális ragasztószalagok előnye, hogy könnyen és egyszerűen kezelhetőek, vízállóak, tökéletesen tömítenek. A Tesa Power termékcsalád kifejezetten erős, ezért a nehéz esetekben is segítségünkre lehet. Mivel a ragasztószalagok tartós anyagból készültek, így ezeket használva nemcsak egy ideiglenes megoldást, hanem hosszan tartó hatást érünk el. A nagy előnye még ezeknek az eszközöknek, hogy nincs szükség szerszámokra, melyeket esetenként használni sem tudunk, és apró méretének köszönhetően kis helyen is elfér, akár magunkkal is vihetjük. 

 

Érdemes előre gondoskodni, hogy ezek a javítószalagok megtalálhatóak legyenek az otthonunkban, sok kellemetlenségtől óvhatnak meg minket, mert baj esetén azonnal tudunk hova nyúlni.